Semrén & Månsson är ett svenskt arkitektkontor, med ett globalt perspektiv och närvaro. Med kontor i Sverige, Ryssland och Polen samarbetar vi 100 medarbetare med att skapa arkitektur som ger balans mellan form, teknik och ekonomi. Och vi växer hela tiden, i takt med våra uppdrag och tillsammans med våra beställare. Glädjen att bygga och viljan att ständigt utvecklas driver oss framåt. Det gör att vi håller spetskompetens, mångårig erfarenhet och nyutexaminerad lust levande.

 

Danska Vägen – Göteborg

 

När byggindustrins förutsättningar förändras krävs en översyn även av arkitektrollen. Idag behövs en förtrolig partner med bred kompetens genom hela byggprocessen. Det räcker inte längre att enbart förmedla kunskap om estetik, utan att addera kunskap om de tekniska och resursmässiga förutsättningarna i ett byggprojekt. Med den insikten sjösatte vi 2011 Danska Vägen i Göteborg, ett bostadsbygge i egen regi för att i verkligheten dra lärdomar som kommer till nytta för våra uppdragsgivare. Och vi är stolta över att ha ritat, byggt och nu förvalta flerbostadshuset med 68 hyresrätter som nominerats till Årets Bygge. De beständiga material är omsorgsfullt utvalda – som fasadtegel, kalksten i entrén och ek i kök, dörrar och lister. På så vis blir renoveringsbehoven mindre, boendekvaliteten högre och ekonomin på sikt mer hållbar.

 

VOX hotel – Jönköping

 

KTH Rocks studentbostäder – Stockholm

 

Helhetsperspektivet är ingen nyhet för oss, det har funnits med sedan starten 1969. Oavsett om vi ritar hotell i Jönköping, bostäder i Sibirien eller sjukhus i Stockholm så arbetar vi lika engagerat med projektets ekonomiska och tekniska förutsättningar, som med de formmässiga ambitionerna. Vi är nämligen säkra på att det är så den bästa arkitekturen uppstår.

Vi är heltänkare.


Kontakta Semrén & Månsson AB

Magnus Månsson

[email protected]