Okidoki startade 2006 och består av ett femtiotal arkitekter, ingenjörer och formgivare i Göteborg och Stockholm, som arbetar med arkitekturens hela skala från stadsutveckling till inredningar. Vi släpper loss mångfalden och driver varje uppdrag till sin estetiska och moraliska spets. Tillsammans med våra kunder bygger vi en bättre, snyggare och roligare värld.

När vi nu drar igång vårt första bygge i egen regi, gör vi det i ett av Göteborgs främsta lägen och är med och utformar göteborgarnas nya självklara mötesplats längs med Göta älv. Tillsammans med AF Projektutveckling och byggemenskapen Älvarum har vi tagit hem en av de största markanvisningarna för Skeppsbron på Södra älvstranden – ett helt kvarter på strax över 14 000 kvm BTA. Det som idag är en blåsig parkeringsplats ska förvandlas till stadens mittpunkt – ett ny central stadsdel som möter vattnet och utgör stadens ansikte utåt. Förutom att rita byggnaderna i kvarteret kommer Okidoki dessutom axla rollen som byggherre i ett av bostadshusen.

Att ta steget och bygga i egen regi är ett sätt för oss att stärka arkitektens roll i byggprocessen och att själva kunna vara delaktiga hela vägen från start till mål. För att skapa goda stadsmiljöer behöver vi släppa fram fler och mindre aktörer som kan bidra med större variation och mångfald. Vi behöver bo närmare varandra, men alla behöver inte bo likadant.

Byggstart för bostäderna på Skeppsbron är beräknad till 2018.

Vill du veta mer om Okidoki och våra aktuella projekt kan du följa oss på FacebookInstagram och Twitter eller besöka vår hemsida.


Kontakta OkiDoki Arkitekter AB

Rickard Stark

[email protected]

0736-22 72 00