Vi på Hauschild + Siegel är arkitekter med ett stort engagemang för en grönare stad och att påverka för en hållbar livsstil. Vi tror starkt på arkitektens roll i byggprocessen, och strävar efter att vara med från start till mål i våra projekt – från första skiss till kontraktskrivning med boende. Vi driver alltså våra projekt själva som byggherrar, beställare och även förvaltare.

Kontoret sitter nu i byggbodar vid vårt projekt Cykelhuset Ohboy i Malmö – praktiskt att alltid vara beredd att springa ut på bygget. Cykelhuset Ohboy är ett pilotprojekt där parkeringsnormen är noll, där vi arbetar för ett boende med med maximal mobilitet utan att äga en egen bil. Här satsar vi på långsiktiga lösningar och många plus i kanten för att göra vardagen enkel och bekymmersfri. Ordentligt med cykelparkering, cykelpool, cykelverkstad, leveransboxar, odlingslådor på balkongen och gemensam takterass är några av godbitarna.

Tidigare projekt är grannen Brf Ohoj, som har vunnit Sveriges Arkitekters Bostadspris 2015 och även Svensk Betongs Prefabpris 2016 samt var nominerad till Kasper Sahlin-priset 2015 och Malmö Stads Stadsbyggnadspris 2016. Brf Ohoj är staplade radhus, ett yteffektivt boende för den täta och gröna staden.

I samma kvarter har vi även byggt Hållbarheten för Eon, som vann Malmö Stads Gröna Lans 2013. I Hållbarheten är lägenheterna gröna året runt, med lummiga tempererade vinterbalkonger och frodiga gårdar. Semesterlyxen finns också nära till hands med swimmingpool under trädkronorna utanför dörren.

Urbana Villor ritades av Cord Siegel tillsammans med Pontus Åqvist och Karin Larsson, och drog hem Kasper Sahlin-priset 2009. I Urbana Villor utmanar flerbostadshuset villan med många kvaliteter – generösa balkonger med rejält med jordmån som gläder växtligheten, gemensam gård med växthus och takterass med badtunna och stadens bästa utsikt över sundet. Planlösningarna är enkla och lätta att anpassa till fler eller färre rum efter förändrade behov.

 

 

 

 


Kontakta hauschild + siegel architecture AB

Cord Siegel

[email protected]

+46 40 17 11 66