KUNO – Klimatsmart, Underhållsfritt, Nära & Oorganiskt

Salt Arkitektur står bakom villaprojektet KUNO som har uppförts i egenregi/ partnerskap på Parallelltrapetsen i Ängelholm. 14 st klimatsmarta villor med ett fantastiskt läge nära hav, natur och stad – i direkt anslutning till det attraktiva Havsbadsområdet. Ett boende för dem som vill ha guldkant på tillvaron.

Villa konceptet KUNO  är baserat på värdeorden  ”Klimatsmart”, ”Underhållsfritt”, ”Nära” samt ”Oorganiskt”. Villan är i ett plan med 129 kvm boyta. Den är utrustad med ett värmeåtervinningssystem och har dessutom solpaneler på taket vilket ger låga driftskostnader och en möjlighet att vara energimässigt ”självförsörjande”. Material- & teknikval borgar för ett lättskött och sunt hus. Tanken om den integrerade vinterträdgården har funnits med från början.

AB Salt Arkitektur leds under devisen ”small but not less”. Det är det lilla personliga arkitektkontoret med närhet i tid och rum och korta beslutslinjer. Beläget i natursköna Ängelholm i nordvästra Skåne. Målet är att följa varje uppdrag från första skissdrag till slutproduktens färdigställande.

Illustrationer: Fredrik Ödman Photography

KUNO – 14 st klimatsmarta villor i Ängelholm

 


Kontakta AB Salt Arkitektur

Marika Thulin

[email protected]

+46(0)70-958 30 28